A vitaminok és ásványi anyagok nagyban hozzájárulnak immunrendszerünk erősítéséhez. A legtöbb beltartalmi értékkel a nyers zöldségek és gyümölcsök bírnak, a konyhatechnológiai módszerek közül pedig a párolás az egyik legkíméletesebb eljárás.
A Microgourmet a Tupperware jóvóltából most segítséget nyújt a párolás kultúrájának megismerésével.
A tudatos, természetet előtérbe helyező táplálkozás többé már nem jelent ízetlen ételeket vagy kellemetlen vacsorát.Épp ellenkezőleg: az étkezés új formájának megismeréséhez vezet.
A Microgourmet hozzájárul az egészséges és ízekben gazdag élethez.
A termék működése egyszerű és hatékony, az ételek a forró víztől elkülönülten csupán a gőz lágy ölelésétől fogva párolódnak át, nem érintkezve a mikrohullámokkal, így az értékes ásványi anyagok és vitaminok nem vesznek kárba és az elkészült élelmiszerek akár 50%-kal több C vitamint tartalmaznak.
Az eredmény pedig: zamatos, intezívebb ízű fogások, melyeket egyáltalán nem vagy csak alig kell sózni, fűszerezni és még a zsiradék hozzáadását sem igénylik.
A Microgourmet alkalmas a mikrohullámú sütőben melegítéshez, felolvasztáshoz, kímélő vagy bébiételek készítéséhez, blansírozáshoz.
A blansírozás a zöldség és a gyümölcs tartósítására való előkészítését szolgálja.