Zöldséges pulykapástétom.
Hozzávalók
80 dkg pulykamell filé, só, őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál mustár, 1 dl olívaolaj, 1 nagy pohár tejföl, 0,5 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db piros-zöld kaliforniai paprika, 16 dkg előfőzött zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 1 púpozott evőkanál zselatin, 1,5 dl szárnyas húsleves, saláta, sárgarépa, és friss zöldfűszerek a díszítéshez
Elkészítés
A pulykamellet Tupperware Konyhai vagy Hentes Késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, és a mustárral fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, majd 2 L Friss Tálban 1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd forró Kicsi Mesterszakács Nyeles Serpenyőben minden oldalukat pirosra sütjük.
Ha elkészült kihűtjük, ledaráljuk, és hozzáadjuk a tejfölt. Ezután a forró étolajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt paprikákat, az előfőzött zöldborsót, és sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel ízesítjük. 4-5 percig közepes tűzön pirítjuk, majd kihűtjük, és a tejfölös húsmasszához adjuk.
A zselatint a forró húslevesben feloldjuk, a pástétomhoz öntjük, és az egészet jól összekeverjük. Ezután a vízzel kiöblített Desszertes Gyűrűbe töltjük, és hűtőbe téve megdermesztjük.
Tálaláskor salátalevelekkel bélelt tányérra borítjuk, és sárgarépával, zöldfűszerekkel díszítjük
Cézár saláta
Hozzávalók
150 g madársaláta, 10 apró paradicsom, 1 kisebb hámozott kígyóuborla, 1 nagy piros paprika magház nélkül, 1 megmosott és kimagozott zöldalma, 3 szelet zsúrkenyér, 30 ml olívaolaj
öntet: 100 ml finomra reszelt parmezán sajt, 1 tojás sárgája, 1 gerezd foghagyma, 1/2 citrom leve, 1 evőkanálnyi erős mustár, 125 ml olívaolaj, 30 ml őrölt koriander
Elkészítés
A madársalátát és az apró paradicsomot kisebb kelyhekbe helyezzük. A Kocka- és Hasábvágó segítségével kockára vágjuk az uborkát, a paprikát és az almát. Egyenlő arányban elosztjuk a kelyhekben.
A kenyeret szabályos kockákra vágjuk és a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben kicsit megpirítjuk (közepes lángon) folyamatos felügyelet mellett és időnként megforgatjuk a Mesterfogás Lapáttal.
A finomra reszelt parmezán sajtot, a tojássárgáját, a préselt fokhagymát, a citromlevet és a mustárt a Gyorskeverőbe helyezzük, és addig keverjük, míg a keverék teljesen egynemű és habos nem lesz.
Az olivaolajat a tölcséren keresztül az edénybe töltjük és tovább keverjük az öntetet. Végül hozzáadjuk a fűszernövényeket. Az öntetet a salátára öntjük, majd pedig tálaljuk