kések
A Mesterszakács Kések pengéi japán rozsdamentes acélból készültek, nyelük ergonómiukus kialakítású.
A különleges kések tervezéséhez számos európai és amerikai főszakács adta hozzáértését, azért, hogy a kések a ma konyhájának minden tekintetben megfelelejenek.
A tervezők minden egyes késnél nagy figyelmet fordítottak mind a penge, mind a nyél kialakítására. A közös munka eredményeképpen olyan kések születtek, melyekkel a szokásosan használt késekhez hasonlítva jóval könnyebbé válhat a konyhai munka.
A kések főbb jellemzői:
· Az edzett pengéket és a nyelet magas hőmérsékleten, egyetlen rozsdamentes acélrúdból kovácsolták ki.
· A formatervezett, ergonómikus nyél segíti a kés biztos fogását használat közben.
· A pengék igen magas hőmérsékleten való kialakításuknak köszönhetően rugalmasak és tartósak.
· Pengéi elkeskenyedők a nyél tövétől a penge csúcsáig és rendkívűl élesek.
· Mivel a nyél és a penge egy darabból készültek, ezért az étel nem reked meg a nyél tövénél. A kések ezáltal könnyedén higiénikusan tarthatók.
· A késeket mosogatószeres vízzel mossuk el, és jól szárítsuk meg, mielőtt visszahelyezzük tartójába. Mint az összes jó minőségű kést, a Mesterszakács Késeket se tegyük mosogatógépbe!
· Profi szakácsoknak valamint otthoni, mindennapos használatra egyaránt ajánljuk.
Henteskés 20,5 cm
· Széleskörűen használható, ezért a leggyakrabban használt kés a konyhában.
· A nyelét és a pengéjét úgy képezték ki, hogy az ételeket könnyedén és tökéletesen vághassuk fel vele.
· Az enyhén meghajlított kiképzésű nyél lehetővé teszi, hogy a kés pengéje bármely ételhez könnyedén hozzáférjen, és azt könnyedén felvághassuk.
· A hatékony aprításhoz érintse a penge csúcsát a vágódeszkára, tartsa körülbelül 45º-os szögben az étel felett, majd kezdjen el vágni. A pengét hintáztatva, fűrésszerű mozgatást végezve, az étel vágása könnyed munkává válik.
Előkészítő kés 9 cm
· A Henteskés után az Előkészítő késre van a leginkább szükségünk a konyhában, hiszen kisméretű és sokoldalúan használható: leginkább zöldségek és gyümölcsök hámozásra, aprítására ajánlott.
· Finom pengéjének köszönhetően a citrom úgy hámozható meg, hogy a leesett héj díszítésre használó. A gombát és az epret hajszálvékonyra szelhetjük.
· Pengéje rendkívül éles, nyele pedig biztosan illeszkedik a kézbe.
Konyhai Kés 10 cm
· Tulajdonképpen a Henteskés kisebb változata, vágásra, szeletelésre hámozásra is megfelelő eszköz.
· Vékony pengéjének köszönhetően ideális a kisebb gyümölcsök és zöldségek szeletelésére.
· Méreténél fogva ez az a kés, amellyel könnyedén tudjuk a grapefruit gerezdeket szétválasztani. A kés pengéjét a gerezd oldalába csúsztatva könnyedén kiemelhetjük a gyümölcshúst egy kivájó mozdulattal.
· Éles pengéjének és könnyed használhatóságának köszönhetően azonnal kedvenc késünkké válik.
Filéző kés 18 cm
· A kés egyedi formatervezése egyesíti a filéző kés rugalmasságát és a Csontozó kés erejét.
· Vékony, keskeny és rugalmas pengéje könnyűvé teszi a hal könnyed húsának leválasztását a halszálkáról úgy, hogy a lehető a legkevesebb hús maradjon a szálkán.
· Éles, vékony pengéjének köszönhetően a nyers hús könnyedén leválasztható a csontról.
· A késsel vékony szeleteket vághatunk a sült húsokból, vagy az egész sonkából.