Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál rum, 1 doboz babapiskóta
Elkészítés:
15 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral és egyenként hozzáadott tojássárgájával. A maradék 5 dkg vajból liszttel és tejjel főzött, majd kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverjük. Adunk hozzá kakaót, rumot és a tojások keményre vert habját. Babapiskótát vaníliás-cukros tejbe mártunk és a desszertgyűrű formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával lerakjuk. Tetejére (kiborítva ez lesz az alja) piskóta kerüljön. 1 napra hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín
Elkészítés:
A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.
Hozzávalók:
12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor
Elkészítés:
A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.
Hozzávalók:
25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin
Elkészítés:
A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.
Nos,itt van egy fantasztikus csoda tupi! :-) Bátram merem állítani,hogy aki ezt használja megkönnyíti a "munkáját"az ételek elkészítésében.Nagyon sokmindent tudunk készíteni vele:fagyikat,shake-et,habarást,főzés nélküli pudingot és még sorolhatnám itt egész nap! :-) De van néhány praktikus tanács is a Mix-Fix használatához:minden mixelésnél először a folyadékot tegyük a pohárba,a receptekben megadott tejszín helyett használhatunk tejport/tejszínport,az egységek átváltása pedig a Mix-Fix tető.Na,akkor itt is van néhány Mix-Fix recept!
Csokifagyi: 1 pohár tejszín, 2 evőkanál nutella, 1 egész tojás. Jól összerázni és formában fogyasztani.
Vaníliafagyi: 3 tojás sárgája, 2 evőkanál vaníliáscukor, 1 pohár habbá vert tejszín. Jól összerázni és formában fogyasztani.
Csokis tej: 0,25 l tej, 20 dkg reszelt csoki, cukor ízlés szerint, reszelt narancshéj.
Banános tej: 0,25 l tej, 1 teáskanál méz , 1 banán , kevés cukor, 1 teáskanál citromlé.
Epres tej: 0,25 l tej, 1 teáskanál méz ,néhány szem eper, kevés cukor, 1 teáskanál citromlé.
Csokilikőr: 2 dl tejszínt (mix-fixben) felrázunk, 0,5 dl porcukor, 1 dl instant kakaópor, 1 dl konyak.
Tojáslikőr: 1 tető cukor, 1 tető pálinka, 1 vaníliás cukor, 4 tojás sárgája, addig rázni, amíg a cukor feloldódik.
Kávélikőr: 250 ml híg kávé, 1-2 tojás, 1 vaníliás cukor, konyak ízlés szerint és porcukor.
Majonéz:1 tojás sárgája, 1/8 l olaj, 1/8 l kávétejszín, 1 nagy citrom leve, só, bors, cukor ízlés szerint.
Palacsinta: (7-8 drb) 2 tető tej, 1 púpos tető liszt, 1 tojás, 2 ek. olaj, cukor, só.
Joghurt szósz: 0,5 dl olaj, 1 citrom leve, 1dl joghurt vagy tejföl, só, cukor. Esetleg petrezselyem, kapor, snidling.
Tartármártás: 1dl olaj, 1ek. cukor, 1ek mustár, 1 kávéskanál só, 1 tojás sárgája, 2dl tejföl. Ebben a sorrendben (a mix-fixben) összerázni amíg a cukor fel nem oldódik.
Habarás: 1dl víz, 3ek. liszt, 2dl tejföl.
Hóvihar: 1dl narancslikőr, 2 gombóc vaníliafagyi, 1 üveg pezsgő. A narancslikőrt a vaníliafagyival (a mix-fixben) habosra összerázzuk. 4 pezsgőspohárba szétosztjuk, majd pezsgővel felöntjük.
Narancs-citrom koktél: 1 narancsot és 1 citromot kifacsarunk, a mix-fixbe öntjük, 1 ek. cukrot, jégkockát öntünk hozzá és rázzuk. Poharakba adagoljuk, ízlés szerint Bitter lemont, tonicot önthetünk hozzá.
Egzotikus ital: 2 ek. fehér rumot, 1.2 dl maracuja-lét, 1.2 dl ananász lét és 2-3 ek. kókuszlikőrt összerázunk. Olyan pohárba szolgáljuk fel, amelynek a száját előtte gyümölcslébe majd kókuszreszelékbe mártottuk.
Mandulás tej:2 dkg darált mandula, 4 dl friss tej, 1 ek. méz, 1-2 csepp keserű mandula aroma.
A tejet a mézzel a mix-fixben összerázzuk, hozzáadjuk a mandulát, és újból összerázzuk.
Jó éjt ital: 3dl tej, 1 ek. méz, 1 cl konyak, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 csipet reszelt szerecsendió. A mix-fixben összerázni és felmelegíteni.
Hozzávalók:
-3 ek. olaj
- 1 egész tojás
- 7 ek. búzadara
- ízlés szerint só,bors,vegeta (ki mit szeret használni )
Elkészítés:
A Mix-Fix-be beletesszük az olajat,tojást,majd fűszerezzük,végül összerázzuk.Hozzátesszük a búzadarát és a Szilikon Keverő segítségével jól összekeverjük,már nem rázzuk.Ezt követően a fazékba felfőzött leves felett a Konyhaművész Nokedli Szaggató segítségével beleszaggatjuk.Ragulevesbe,húslevesbe egyaránt kiváló.
Megjegyzés:
-Ha a hozzávalókhoz még belekeverünk egy kisdobozos májkrémet,akkor májkrémes daragaluskát kapunk-isteni finom!
-Azért kell a Mix-Fix-be összerázni a hozzávalókat,mert sokkal lágyabb galuskákat kapunk és több búzadarát felvesz,mint egyébként.De úgy is tökéletes daragaluskát csinálhatunk,(akinek nincsen Mix-Fix-e ),hogy a tojást kettéválasztjuk,majd a fehérjét kicsit villával felverjük,aztán mehet bele a tojássárga és így tovább.
Kategória:Zöldséges tészta tupperware-ban recept
Tésztafélék
Hozzávalók:
4 közepes krumpli
15dkg száraztészta
20dkg gépsonka
4 közepes paradicsom
1 poréhagyma
1/4 liter tejszin
20dkg sajt
só,bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk,és kis kockákra vágjuk.A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk.A poréhagymát karikáravágjuk,az összevágott hozzávalokat összekeverjük a száraztésztával,(nyersen nem kell elöre megfözni!!!),hozzáadjuk a tejszint,és izlés szerint megfűszerezzük.Összekeverjük,majd az Ultra plussz edénybe tesszük.A reszelt sajtot a tetejére tesszük. Elömelegitett sütöben 180 fokon 60 percig sütjük.
Tanácsok:
Természetesen mikrosütőben is készithető,igy rövidebb idö alatt megpuhul,elkészül.(800W-on kb 40-45 perc).Az utolsó 5 percre tegyük át az edényt a sütőbe hogy a sajt egy kicsit megpiruljon.
Jénai tálban is nyugodtan elkészithető.
jó étvágyat hozzá.
Elkészítési idő: 60 perc
Ananászos pulykamellfilé UltraPluszban
|
hozzávalók:
1 kisebb padlizsán
10 dkg orsó tészta
1 ek. tejföl /12%/
só
bors
ételízesítő