Éva oldala

Tupperware termékek.Gyors,egyszerű receptek.Idő,pénz és energia megtakarítás,jó kereseti lehertőség!

 

Desszertes gyűrű receptek!

 

Malakoff torta

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál rum, 1 doboz babapiskóta

Elkészítés:

15 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral és egyenként hozzáadott tojássárgájával. A maradék 5 dkg vajból liszttel és tejjel főzött, majd kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverjük. Adunk hozzá kakaót, rumot és a tojások keményre vert habját. Babapiskótát vaníliás-cukros tejbe mártunk és a desszertgyűrű formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával lerakjuk. Tetejére (kiborítva ez lesz az alja) piskóta kerüljön. 1 napra hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.

Gesztenye torta

Hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín
Elkészítés:

A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.

Csokiparfé

Hozzávalók:

12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor


Elkészítés:

A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.

Epres bomba

Hozzávalók:

25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin

Elkészítés:

A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.

 

 

Mix-Fix receptek!

 

Nos,itt van egy fantasztikus csoda tupi! :-)  Bátram merem állítani,hogy aki ezt használja megkönnyíti a "munkáját"az ételek elkészítésében.Nagyon sokmindent tudunk készíteni vele:fagyikat,shake-et,habarást,főzés nélküli pudingot és még sorolhatnám itt egész nap! :-) De van néhány praktikus tanács is a Mix-Fix használatához:minden mixelésnél először a folyadékot tegyük a pohárba,a receptekben megadott tejszín helyett használhatunk tejport/tejszínport,az egységek átváltása pedig a Mix-Fix tető.Na,akkor itt is van néhány Mix-Fix recept!

 

Csokifagyi: 1 pohár tejszín, 2 evőkanál nutella, 1 egész tojás. Jól összerázni és formában fogyasztani.

Vaníliafagyi: 3 tojás sárgája, 2 evőkanál vaníliáscukor, 1 pohár habbá vert tejszín. Jól összerázni és formában fogyasztani.

Csokis tej:  0,25 l tej, 20 dkg reszelt csoki, cukor ízlés szerint, reszelt narancshéj.

Banános tej:   0,25 l tej, 1 teáskanál méz , 1 banán , kevés cukor, 1 teáskanál citromlé.

Epres tej:   0,25 l tej, 1 teáskanál méz ,néhány szem eper, kevés cukor, 1 teáskanál citromlé.

Csokilikőr:   2 dl tejszínt (mix-fixben) felrázunk, 0,5 dl porcukor, 1 dl instant kakaópor, 1 dl konyak.

Tojáslikőr: 1 tető cukor, 1 tető pálinka, 1 vaníliás cukor, 4 tojás sárgája, addig rázni, amíg a cukor feloldódik.

Kávélikőr: 250 ml híg kávé, 1-2 tojás, 1 vaníliás cukor, konyak ízlés szerint és porcukor.

Majonéz:1 tojás sárgája, 1/8 l olaj, 1/8 l kávétejszín, 1 nagy citrom leve, só, bors, cukor ízlés szerint.

Palacsinta: (7-8 drb) 2 tető tej, 1 púpos tető liszt, 1 tojás, 2 ek. olaj, cukor, só.

Joghurt szósz: 0,5 dl olaj, 1 citrom leve, 1dl joghurt vagy tejföl, só, cukor. Esetleg petrezselyem, kapor, snidling.

Tartármártás: 1dl olaj, 1ek. cukor, 1ek mustár, 1 kávéskanál só, 1 tojás sárgája, 2dl tejföl. Ebben a sorrendben (a mix-fixben) összerázni amíg a cukor fel nem oldódik.

Habarás: 1dl víz, 3ek. liszt, 2dl tejföl.

Hóvihar: 1dl narancslikőr, 2 gombóc vaníliafagyi, 1 üveg pezsgő. A narancslikőrt a vaníliafagyival (a mix-fixben) habosra összerázzuk. 4 pezsgőspohárba szétosztjuk, majd pezsgővel felöntjük.

Narancs-citrom koktél: 1 narancsot és 1 citromot kifacsarunk, a mix-fixbe öntjük, 1 ek. cukrot, jégkockát öntünk hozzá és rázzuk. Poharakba adagoljuk, ízlés szerint Bitter lemont, tonicot önthetünk hozzá.

Egzotikus ital: 2 ek. fehér rumot, 1.2 dl maracuja-lét, 1.2 dl ananász lét és 2-3 ek. kókuszlikőrt összerázunk. Olyan pohárba szolgáljuk fel, amelynek a száját előtte gyümölcslébe majd kókuszreszelékbe mártottuk.

Mandulás tej:2 dkg darált mandula, 4 dl friss tej, 1 ek. méz, 1-2 csepp keserű mandula aroma.
A tejet a mézzel a mix-fixben összerázzuk, hozzáadjuk a mandulát, és újból összerázzuk.

Jó éjt ital: 3dl tej, 1 ek. méz, 1 cl konyak, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 csipet reszelt szerecsendió. A mix-fixben összerázni és felmelegíteni.

 

Daragaluska

Hozzávalók:

-3 ek. olaj

- 1 egész tojás

- 7 ek. búzadara

- ízlés szerint só,bors,vegeta (ki mit szeret használni )

Elkészítés:

A Mix-Fix-be beletesszük az olajat,tojást,majd fűszerezzük,végül összerázzuk.Hozzátesszük a búzadarát és a Szilikon Keverő segítségével jól összekeverjük,már nem rázzuk.Ezt követően a fazékba felfőzött leves felett a Konyhaművész Nokedli Szaggató segítségével beleszaggatjuk.Ragulevesbe,húslevesbe egyaránt kiváló.

Megjegyzés:

-Ha a hozzávalókhoz még belekeverünk egy kisdobozos májkrémet,akkor májkrémes daragaluskát kapunk-isteni finom!

-Azért kell a Mix-Fix-be összerázni a hozzávalókat,mert sokkal lágyabb galuskákat kapunk és több búzadarát felvesz,mint egyébként.De úgy is tökéletes daragaluskát csinálhatunk,(akinek nincsen Mix-Fix-e ),hogy a tojást kettéválasztjuk,majd a fehérjét kicsit villával felverjük,aztán mehet bele a tojássárga és így tovább.

Zöldséges tészta tupperware-ban recept

Kategória:
Tésztafélék

Hozzávalók:
4 közepes krumpli
15dkg száraztészta
20dkg gépsonka
4 közepes paradicsom
1 poréhagyma
1/4 liter tejszin
20dkg sajt
só,bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk,és kis kockákra vágjuk.A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk.A poréhagymát karikáravágjuk,az összevágott hozzávalokat összekeverjük a száraztésztával,(nyersen nem kell elöre megfözni!!!),hozzáadjuk a tejszint,és izlés szerint megfűszerezzük.Összekeverjük,majd az Ultra plussz edénybe tesszük.A reszelt sajtot a tetejére tesszük. Elömelegitett sütöben 180 fokon 60 percig sütjük.

Tanácsok:
Természetesen mikrosütőben is készithető,igy rövidebb idö alatt megpuhul,elkészül.(800W-on kb 40-45 perc).Az utolsó 5 percre tegyük át az edényt a sütőbe hogy a sajt egy kicsit megpiruljon.
Jénai tálban is nyugodtan elkészithető.

jó étvágyat hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

 


Ananászos pulykamellfilé UltraPluszban
  • Hozzávalók:

    1 tasak gyorsrizs 12 perces
    1 dl tejszín
    1 dl víz
    30 dkg pulykamellfilé
    1/2 doboz darabolt ananász
    10 dkg trappista sajt
    2 dkg margarin

  • Elkészítés:

     

    Az UltraPlusz edényt a margarinnal kikenem, beleöntöm a rizst (tasak nélkül), rárakom a csíkokra vágott pulykamell filét, majd a tejszínt és a vizet. Ízlés szerint meghintem sóval. Mikrohullámú sütőben 10 percig 800 wattal párolom ezután meghintem az ananásszal, majd a reszelt sajttal és visszahelyezem a mikroba 2 percig 600 wattal ráolvasztom a sajtot. Nagyon

Padlizsános orsótészta

  • hozzávalók:

  • 1 kisebb padlizsán
    10 dkg orsó tészta
    1 ek. tejföl /12%/

    bors
    ételízesítő

  • Elkészítés:

     

    A Tálalómesterben megfőzzük a tésztát. A Mikroplusz edényben puhára pároljuk a megtisztított padlizsánt (kb 4 perc). A puhára párolt padlizsánt a krumplinyomóval összetörjük, belekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, ízesítjük, végül a kifőtt tésztával összekeverjük, tetejét tejföllel megkenjük, mikroban összemelegítjük.
    Ínyenceknek ajánlom füstölt szalonnával, tepertővel, vagy trapista és füstölt sajt (karaván) keverékével megszórni.
    Ha füstölt szalonna ill, sajt nélkül készítjük, befőttet is adhatunk hozzá. Az elkészítési idő: kb.: 25 perc.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 3
Heti: 340
Havi: 750
Össz.: 470 183

Látogatottság növelés
Oldal: Desszertes gyűrű receptek
Éva oldala - © 2008 - 2024 - extravegyes.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »