| ||
Rokkfortos sertéskaraj zöldséges tésztával Hozzávalók: 4 vastagabb szelet karaj, 40 dkg penne (tollszártészta), 50 dkg zöldborsó, 2 szál ságarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg márványsajt, 2dl tejszín, 2 dkg liszt, 3 dkg vaj, olaj, 1 csokor petrezselyem, só, bors Elkészíétse: A tésztát sós vízben a Tálalómesterben megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. Közben vajon a kockára vágott hagymát a Mikroplusz edényben üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Ezt 2 percig pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót és kevés sós vizet aláöntve megpároljuk, majd a fedõt levéve zsirjára sütjük. Belekeverjük a tésztát és a frissen vágott petrezselyemzöldet. Ezután a kicsontozott karajt kikloffoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és kevés olajon ropogósra sütjük. A serpenyõbõl kivéve lecsöpögtetjük. A zsiradékot kiöntjük, és a serpenyõbe öntjük a tejszínt, felforraljuk. Belereszeljük a sajtot, borssal fûszerezzük és addig fõzzük, míg kissé besûrûsödik. Ezután a hússzeleteket visszatesszük és összemelegítjük a mártással. A rokfortos sertéskarajt a zöldséges tésztával körítjük. Padlizsános orsótészta Hozzávalók személyenként: 1 kisebb padlizsán, 10 dkg orsó tészta, 1 ek. tejföl (12%-os), só, bors, étel ízesítõ Elkészíétse: A Tálalómesterben megfõzzük a tésztát. A Mikroplusz edényben puhára pároljuk a megtisztított padlizsánt kb 4 perc alatt. A puhára párolt padlizsánt a krumplinyomóval összetörjük, belekeverjük a tejfölt, sóval, borssal, ízesítjük, végül a kifõtt tésztával összekeverjük, tetejét tejföllel megkenjük, mikroban összemelegítjük. Az ínyenceknek ajánlom a füstölt szalonna tepertõvel, vagy trapista- és füstöltsajt (Karaván) keverékkel megszórni. Ha füstölt szalonna ill, sajt nélkül készítjük, befõttet is adhatunk hozzá. Amennyiben szalonnával ill. sajttal készítjük, akár salátával ill. savanyúsággal is tálalhatjuk. Az elkészítési idõ kb. 25 perc. | ||
|