Meleg tészták.
Palacsinta.
5 darab.
1 darab súlya: 5 dkg.
Energiatartalma: 730 kJ/175 kcal.
Szénhidrát: 18,6 g, ebből glukonon:0 g.
Hozzávalók:
• 12 dkg rétesliszt,
• 1 tojás,
• 1,8 dl tej,
• 1 csipetnyi só.
• A sütéshez másfél evőkanál olaj.
A lisztet az apránként beleöntött tejjel meg a tojással simára keverjük, megsózzuk, és fél órát pihentetjük. Ezután az olajon az ismert módon palacsintákat sütünk belőle, és tetszés szerint töltjük, forrón tálaljuk.
Rakott palacsinta.
8 adag.
1 adag súlya: 8 dkg.
Energiatartalma: 1100 kJ/263 kcal.
Szénhidrát: 29,72 g, ebből glukonon: 13,38 g.
Hozzávalók:
• 5 palacsinta,
• 5-5 dkg mák-, dió-, almatöltelék,
• 5 dkg diabetikus baracklekvár,
• 3 tojásfehérje,
• 5 dkg glukonon.
A palacsintákat egy tűzálló tálban egymásra fektetve, egymás után a mák-, alma-, diótöltelékkel meg a baracklekvárral megtöltjük. A tojásfehérjét a glukononnal kemény habbá verjük, a lerakott palacsintákra simítjuk, 5-8 percre a forró sütőbe toljuk. Nem azonnal, de még forrón, úgy szeleteljük fel, mint a tortát.
Túrós-almás palacsinta.
8 adag.
1 adag súlya: 9 dkg.
Energiatartalma: 985 kJ/236 kcal.
Szénhidrát: 17,13 g, ebből glukonon: 2,37 g.
Hozzávalók:
• 5 palacsinta,
• 15 dkg túrótöltelék,
• 15 dkg alma,
• 2 dl tejföl,
• 5 dkg vaj.
A meghámozott almát kockákra vágjuk, a túrótöltelékbe keverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk. Egy tűzálló tálat 3 palacsintával kibélelünk, a túrós almatölteléket beleöntjük, és a maradék két palacsintával befedjük. A tetejét a visszamaradt tejföllel megkenjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük, ha már nem forró.
Diós palacsinta csokoládémártással.
5 adag.
1 adag súlya: 13 dkg.
Energiatartalma: 2191 kJ/524 kcal.
Szénhidrát: 36,7 g, ebből glukonon: 13 g.
Hozzávalók:
• 5 palacsinta,
• 20 dkg diótöltelék,
• 20 dkg csokoládémártás,
• 0,5 dl rum.
A palacsintákat diótöltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk. Tűzálló tálba fektetve a forró sütőben 8-10 percig melegítjük, majd a rummal kevert csokoládémártást (recept 73 oldalon) ráöntjük, és forrón tálaljuk.
A recepteket Pock ákos töltötte fel,remélem nem haragszik,hogy itt is feltettem.Így hátha többen megismerik.