Ananászos pulykamellfilé UltraPluszban
1 tasak gyorsrizs 12 perces
1 dl tejszín
1 dl víz
30 dkg pulykamellfilé
1/2 doboz darabolt ananász
10 dkg trappista sajt
2 dkg margarin
Az UltraPlusz edényt a margarinnal kikenem, beleöntöm a rizst (tasak nélkül), rárakom a csíkokra vágott pulykamell filét, majd a tejszínt és a vizet. Ízlés szerint meghintem sóval. Mikrohullámú sütőben 10 percig 800 wattal párolom ezután meghintem az ananásszal, majd a reszelt sajttal és visszahelyezem a mikroba 2 percig 600 wattal ráolvasztom a sajtot. Nagyon finom könnyű egytálétel.
Kategória:
Tésztafélék
Hozzávalók:
1,20 dkg liszt
6 dl tej
3 dl olaj
1,5 e.k cukor
2 e.k. só
1 cs. élesztő
margarin,reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot,olajat, élesztőt.Ha felfut liszttel(ebbe tesszük a sót) összedolgozzuk jő símára gyurjuk.
Kb. egy órát kelesztjük.8 cipóba osztjuk,ezt kerekre nyujtjuk, 8 cikkre vájuk.Kis margarint rakunk miden cikkre és feltekerjük ettől finom foszlós lesz. A tetejét kenjük tojással,megszórjuk reszelt sajttal.
Tanácsok:
Tölthetjük lekvárral is de csak olyannal ami sütésálló.Ekkor a tésztába kevesebb sót teszünk és egy picivel több cukrot.
Zöldséges tészta tupperware-ban recept
Kategória:
Tésztafélék
Hozzávalók:
4 közepes krumpli
15dkg száraztészta
20dkg gépsonka
4 közepes paradicsom
1 poréhagyma
1/4 liter tejszin
20dkg sajt
só,bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk,és kis kockákra vágjuk.A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk.A poréhagymát karikáravágjuk,az összevágott hozzávalokat összekeverjük a száraztésztával,(nyersen nem kell elöre megfözni!!!),hozzáadjuk a tejszint,és izlés szerint megfűszerezzük.Összekeverjük,majd az Ultra plussz edénybe tesszük.A reszelt sajtot a tetejére tesszük. Elömelegitett sütöben 180 fokon 60 percig sütjük.
Tanácsok:
Természetesen mikrosütőben is készithető,igy rövidebb idö alatt megpuhul,elkészül.(800W-on kb 40-45 perc).Az utolsó 5 percre tegyük át az edényt a sütőbe hogy a sajt egy kicsit megpiruljon.
Jénai tálban is nyugodtan elkészithető.
jó étvágyat hozzá.
Elkészítési idő: 60 perc
Fahéjas mézes galuska
Hozzávalók
30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 1 dl tej, 5 dkg méz, 1 evőkanál porcukor, 1 kiskanál őrölt fahéj,1 csipet só
Elkészítés
A lisztből és a tojásból a Konyhaművész Keverőtálban kevés vízzel, és egy csipet sóval galuskatésztát készítünk.
Forrásban lévő sósvízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval, kifőzzük, leszűrjük.
A galuskát felhevített vajban átforgatjuk és kivajazott UltraPluszba töltjük. A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet és ráöntjük a galuskára.
Sütőben 180 Cº-on jól átsütjük, majd fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.