Ultra plusz
Ez az első és mindmáig Egyetlen edény, mely 3 különböző tulajdonságot egyesít magában: használható hagyományos sütőkben, mikrohullámú sütőben és a tálaláshoz is. Az UltraPlusz megalkotása a műanyaggyártás csúcsát jelenti.
Az UltraPlusz csúcstechnológiával előállított edény, mely különleges alapanyagból, az ún. likvid kristály polimerből készült. Ez az alapanyag teszi lehetővé, hogy a terméket mikrohullámú és hagyományos sütőben egyaránt lehessen használni, valamint kivételes hőtűrő képességet ad az edénynek.
Az UltraPlusz olyan sokoldalú, hogy nincs is más SZÜKSÉG főzőedényre. Tökéletes a mikrohullámú sütőben való főzéshez és melegítéshez van, mivel megfelel Alapanyaga a mikrohullámoknak, továbbá a kerekded forma elősegíti az egyenletes melegedést és sülést. A mikrohullámú sütőben történő főzés segít megőrizni az ételek vitamintartalmát, valamint a zöldségek ízét és színét is.
Az UltraPlusz -25 ° C-tól 230 ° C-ig hőálló. Kifejezetten sütőben (gáz-vagy elektromos sütőben egyaránt) vagy mikrosütőben való melegítésre, sütésre és főzésre fejlesztették ki, emellett Azonban alkalmas fagyasztásra, hűtőszekrényben való tárolásra és tálalásra is - így a mélyhűtőből akár egyenesen a sütőbe, onnan pedig az asztalra teheti a finomabbnál finomabb ételeket .
Javasoljuk, hogy maximum 180 º C-ig használja az edényt, Hiszen ez a hőfok bőven elegendő akár sütéshez, főzéshez akár. Az UltraPluszt 230 º C-on Legfeljebb 2 órán át szabad használni.
A kék színben pompázó edény mutatós tálalásnál is! Miután talált, tegye rá a fedőt, s így még a második szedésnél is meleg marad az étel. Ennek köszönhetően egy edényben és főzni tud találni - így csökkenti a mosatlan mennyiségét is. Az UltraPusz rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amivel idöt, pénzt, energiát takaríthat meg és egészséges ételeket készíthet és találhat!
A szellőző fedő lehetõvé teszi, hogy a gőz eltávozzon egy füleknél, amivel elkerülhető a megégés. A füleket a tető peremén kialakított gerinc vedi gőztől. A nagy, kézreálló fülek segítségével az edény könnyen és biztonságosan megfogható. Fontos a sütőkesztyű használata, mikor kiveszi a mikrohullámú vagy a hagyományos sütőből! A tetőt mindig önmagától távolodva emelje fel, hogy a gőzt távol tartsa.
A két füle alatti rész egy picit vastagabb, hogy nagyobb legyen a fülek teherbíró képessége. Azonban fontos, hogy az UltraPluszt A sütőből mindig két kézzel fogva vegyük ki! Ha csak az egyik fülénél fogva Emeljük ki, akkor az étel teljes súlya arra az egy pontra nehezedik, így a fül letörhet. Az edény - bár robosztusnak néz ki - könnyű és könnyen kezelhető, még a benne lévő étel súlyával együtt is.
Az edények szilánkmentesek. A fedő biztosan illeszkedik - de ha kell, mégis könnyen levehető.
A főzési idő az UltraPlusz esetében rövidebb, mint a hagyományos tepsiknél, mivel a tető összegyűjti a Parat és az visszacsepeg az edénybe. Emiatt a húsokhoz, zöldségekhez Nincs szükség víz hozzáadására. Ha a húst pirosra akarjuk sütni, az utolsó 5-10 perce vegyük le az UltraPluszról a tetejét. Alacsonyabb ételeknél (pl. sült csirkecomb esetében) helyezzük a húst a tetőbe és abban pirítsuk meg. Az UltraPlusz lehetőséget ad arra is, hogy egy főételt és a köretet egyszerre készítsük el: helyezzük az edénybe a húst, a tetőbe pedig a rizs-, burgonya-vagy zöldségköretet és a kettőt egymásra helyezve Süssük. Sok idöt és energiát spórolhatunk így meg!
Hasznos tudnivalók:
· az elkészült ételeket Kizárólag műanyag eszközökkel merjük ki az UltraPluszból, Mert a fém eszközök, kések felsértik a felületét
· szeleteléshez Vegye ki az ételt egy vágódeszkára
· ha kenyeret vagy süteményt sütünk az UltraPluszban, Tapasztaljuk, hogy a kisült tészta azonnal nem jön ki az edényből: pár percet várni kell. Nem szabad azonban a forró UltraPluszt az asztallaphoz ütögetni, mert eltörhet! Ugyancsak kart tehet az edényben, ha FAGYOTT, csontos húst próbál beleerőltetni
· az UltraPluszt grillezni, gáztűzhelyen, villany-vagy kerámialapos tűzhelyen használni nem szabad, mert az egy pontra koncentrálódó hő megolvasztja az edényt
· ha zsíros kézzel fogjuk meg edényünket sütés előtt, a zsír ráég az edény falára és barna folt keletkezik. Ennek elkerülésére sütés előtt töröljük le edényünk külső falat. Emellett ügyeljünk arra is, hogy a sütő belső fala tiszta legyen, mert a sütőtérből az edényre kerülő kosz Szintén ráég az edényre. A foltosodás az edény használhatóságát nem befolyásolja, ám a fentieket betartva hosszú ideig szép és praktikus darabja lesz konyhájának az UltraPlusz.
Tisztítás:
Az edény és a tető mosogatógépben mosogatható, de javasoljuk, hogy az edény hosszantartó minőségének megőrzése érdekében használat után minél hamarabb mosogatószeres meleg vízben mosogassa el vagy áztassa be az edényt.
Ha az étel beleég az edénybe, nem szabad súrolni. Áztassa mosogatószeres meleg vízbe 2 órára, súlyosabb esetekben egy éjszakára - ezután már könnyűszerrel elmosogatható. Fontos, hogy az UltraPluszt hideg zsíroldóval vagy egyéb agresszív tisztítószerrel Soha ne mosogassa, Ezek ugyanis kart tehetnék ez tapadásmentes edény felületében.
Minden esetben kerülje a karcoló tisztítószereket!