Joghurt torta
Hozzávalók
2,5 dl natúr joghurt, 4 evőkanál méz, 2 dl édesített növényi tejszín, 1 citrom reszelt héja, 1,5 csomag zselatin, 2 db barackbefőtt, 6 dkg cseresznyebefőtt, 6 dkg mirelit piros ribizli, 6 dkg mirelit fekete szeder, 1 csokor citromfű a díszítéshez
Elkészítése
A natúr joghurtot egy Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd Szilikon Keverővel belekeverjük a mézet. A növényi tejszínt a Konyhai Mindenttudó segítségével kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel reszelt citromhéjjal együtt, lazán a joghurtba forgatjuk.
A zselatint egy deci forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Ezután folyamatosan keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha melegre Hult, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beleszórjuk a Tupperware Szeletelőkéssel apró kockákra vágott barackot és a többi gyümölcsöt. Gyorsan, de lazán átforgatjuk, hogy a hideg hatására a gyümölcsök zselatinos hab ne dermedjen meg. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és 2-3 órát hűtőbe tesszük megdermedni.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a joghurt tortát. Süteményes tálra tesszük, cikkekre vágjuk és friss citromfűvel díszítjük.
Ádventii falusi fonott kenyér.
Hozzávalók
60 dkg kenyérliszt, 2 csipet só, 0,5 csomag szárított élesztő (5,5 g), langyos víz, 1 evőkanál szárnyas zsír, 1 db tojás, 10 dkg ízlésnek Megfelelő magvak
Elkészítése
A kenyérlisztet a Gyorskelesztőbe szitáljuk a Lisztszóróval, Majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Ezután meglocsoljuk a Mikrokannában felolvasztott szárnyas zsírral, majd alaposan összekeverjük, és az edény fedelével lefedve, a szokásos módon kelesztjük. Ha megkelt a tészta, enyhén olajozott Gyúrólapon átdolgozzuk, majd az Új Hullám Keverővel három egyenlő részre vágjuk, és vékony rudakká sodorjuk.
Ezután a három tésztarúd egyik véget összefogjuk, majd lazán összefonjuk a kenyeret, és a Szilikon Hercegnő formába igazítjuk, hogy fonott gyűrűt kapjunk. A végeit, ahol összeér a tészta, szépen eldolgozzuk, majd alufóliából gyertya vastagságú rudakat formázunk, és a kenyérbe szúrjuk, ahol majd a gyertya lesz.
Most a kenyeret újból megkelesztjük, majd a Szilikon Kenőecsettel A tojással megkenjük, és megszórjuk a magvakkal. Ezután 180 ° C-os sütőben pirosra sütjük, ha elkészült, rácsra téve kihűtjük, majd a fóliákat kiszedjük a kenyérből, és a helyükre tűzzük a gyertyákat.
Az adventi asztalon, szép fonott kenyérdísz lesz belőle, de frissen fogyasztva is finom.
Fahéjas mézes galuska
Hozzávalók
30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 1 dl tej, 5 dkg méz, 1 evőkanál porcukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 csipet só,
Elkészítése
A lisztből és a tojásból egy Konyhaművész Keverőtálban kevés vízzel, és egy csipet sóval galuskatésztát készítünk.
Forrásban lévő sósvízbe szaggatjuk a Konyhaművész Nokedli Szaggatóval, Kifőzzük, leszűrjük.
A galuskát felhevített vajban átforgatjuk és Kivajazott UltraPluszba töltjük. A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet és ráöntjük a galuskára.
Sütőben 180 ° C-on jól átsütjük, majd fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Mogyorós áfonyás kuglóf.
Hozzávalók
5 db tojás, 8 evőkanál cukor, 3 dkg vaj, 4 evőkanál pirított darált mogyoró, 8 dkg rumba áztatott vörös áfonya, 1 kiskanál sütőpor, 4 evőkanál liszt, vaníliás porcukor a tálaláshoz, citromfű a díszítéshez
Elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a 3 literes tálban Konyhaművész A sárgákat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük, és hozzáadjuk a Kézi Aprítón ledarált mogyorót, a rumba áztatott áfonyát, a sütőporral elkevert Lisztszórón szitált lisztet. Végül a Szilikon Keverő segítségével a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk, és a Szilikon Kuglót formába töltjük.
180 º-os-os sütőbe tesszük, majd 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült kiborítjuk a formából, és rácsra téve kihűtjük.
Tálaláskor cikkekre vágjuk, megszórjuk porcukorral, és friss citromfűvel díszítjük.