Éva oldala

Tupperware termékek.Gyors,egyszerű receptek.Idő,pénz és energia megtakarítás,jó kereseti lehertőség!





Gyûrû alakú borkocsonya

Hozzávalók: 1 üveg rozé bor, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 2-2 narancs banán, 4 szem szegfûszeg, 1kávéskanál fahéj, 1 tasak étkezési zselatin.

Elkészítés: A bort a cukorral, a szegfûszeggel és a fahéjjal felforraljuk. A zselatint 1dl vízben forrásig hevítjük, majd levesszük a tûzrõl, és rászûrjük a forralt bort. A Desszertes Gyûrût, vagy a Fesztivált hideg vízzel kiöblítjük, és a kihûlt borkocsonyát beleöntjük. A felkarikázott banánokat és a gerezdekre szedett narancsokat a borkocsonyába rakjuk, és hûtõszekrényben dermesztjük. Tejszínhabbal is kinálhatjuk.

Ajánlott Tupperware termékek: Desszertes Gyûrû, Fesztivál, Konhagyöngye, Mix-Fix




Müzlibomba

Hozzávalók: 1 pohár rizs, 1 pohár víz, 1 pohár tej, 1 pohár müzli (legjobb a gyümölcsös), 1 cs. Vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint

Elkészítése: A Mikroplusszban tejberizst készítek. Ha kihűlt, hozzákeverem a müzlit, tetszés szerinti porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet beleöntöm a Desszertes Gyûrûbe, 1 órára a hûtõszekrénybe teszem.

A tetejére készíthetünk csoki vagy vanília öntetet a Mix-Fix segítségével.

Ajánlott Tupperware termékek: Mikróplussz edény, Desszertes Gyûrû, Kanálbazár Keverõ, esetleg Mix-Fix




Csipet-csapat kedvence

Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (lehet különbözõ ízû), 1 liter tej, 30 dkg cukor, 1 doboz õszibarack befõtt, 8 db babapiskóta, 5 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés: A pudingport a Mix-Fix-ben 2 dl tejjel és a cukorral jól összerázzuk, majd a többi tejhez öntjük és kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kétféle port használunk mégegyszer ismételjük meg. 0, 5 liternyi pudingot a kiöblített Desszertes Gyûrûbe öntünk, majd megszórjuk az apró kockára vágott õszibarackkal és a durvára morzsolt babapiskótával. Óvatosan ráöntjük a második 0, 5 liter pudingot és miután kihűlt hûtõszekrényben 2 órát pihentetjük. A Desszertes Gyûrû fedelére borítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és õszibarack kockákkal díszítjük.

Ajánlott Tupperware termékek: Mix-Fix vagy Maxi-Mix, Desszertes Gyûrû




Birsalmasajt

Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségû hámozatlan birsalma, kilogrammonkénti birsalma péphez 70-80 dkg cukor, izlés szerint kb. 2 teáskanál fahéj

Elkészítés: A megmosott és felszeletelt birsalmát megfõzzük, leszûrjük majd összeturmixoljuk. 1 kg péphez 70-80 dkg cukrot keverünk és tovább fõzzük, -kevergetve a kanálbazár bármely tagjával, - addig, amíg az teljesen besûrûsödik. Fahéjjal is ízesíthetjük. A masszát kiöblített tupperware eszközök segítségével "formázzuk". Tehetjük a puding tanoncba, vékonyan a desszertes gyûrûbe, Fesztiválba vagy a Lapos Kristály tálakba. Kiönthetjük azonban bármilyen tupperware edényünk tetejébe, tálcájába, amelynek pereme van. Dermedés, száradás után (kb 1 hét)a 8 az 1-ben sütiformával kiszaggathatjuk és mignon papírba téve kínálhatjuk. Természetesen a tálaláshoz is tupperware edényt használunk. Nagyon dekoratív és finom csemege, a formázott birsalmasajtocska biztos sikert hoz a háziasszonynak.

Ajánlott Tupperware termékek: Puding Tanonc, Desszertes Gyûrû, Fesztivál, Lapos Kristálytál, 8 az 1-ben Ssütiforma, Kanálbazár




Epres bomba

Hozzávalók: 25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin

Elkészítés: A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.

Ajánlott Tupperware termékek: Mérõ-Mix; Új Hullám Keverõ; Új Hullám Nagy edény; Maxi-Mix; Fesztivál; Desszertes Gyûrû




Orosz krémtorta (sütés nélkül)

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, egy evõkanál zselatin (kb. 2 dkg), 15 dkg cukor (vagy ennek megfelelõ cukorpótló tabletta), 1 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 1/2 l tejszín, 2-3 evõkanál rum, 20 dkg cukrozott gyümölcs (vagy kompót), 10 dkg rumba áztatott mazsola, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 evõkanál porcukor.

Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával meg a tejjel, és gõz fölött sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, beletesszük a vaníliás cukrot és ha kihûlt, az elõre kikevert vajat, a langyos tejben megáztatott zselatint (ha csomós át kell szûrni) és a tejszín felét kemény habbá verve. Elkészíthetjük a Lila Desszertesgyûrûben és a Fesztiválban is! Rétegezve úgy rakjuk le, hogy a rétegek közét megszórjuk apróra vágott cukrozott gyümölccsel meg a rumba áztatott mazsolával. A tetejére babapiskóta kerüljön! (Ha kiöntjük a formából ez lesz az alja. ) 1-2 órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálalás elõtt kiborítjuk a formából és bevonjuk a tejszín másik felével, amit elõtte porcukorral ízesítettünk és kemény habbá vertünk.

Tupperware eszközök: Mérõ-mix, Kanál Bazár Keverõ, Fesztivál vagy Lila Desszertes Gyûrû, Konyhagyöngye (tojás szétválasztó).

Joghurt torta

3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel

sütés nélküli TÚRÓ TORTA

1/2 kg túró, 23dkg cukor, 1cs vaníliás cukor, 10dkg vaj. Ezeket habosra keverni. Félre tesszük. 3dl tejjel elkeverni egy 25 g-os zselatint, felfőzni, de nem forralni. Ezt össze keverni a túró krémmel, hűtjük, és torta formába öntjük, hűtőbe tesszük míg teljesen megdermed. Utána ki lehet rakni gyümölcsel, vagy csak simán. Elkészítjük a kocsonyát. 1dl tömény szörpöt, 2, 5 dl vizet, 1 e. kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzni, ha kihűlt a túrókrémre önteni, és hűtőbe tenni

Ugyanezt megteheted 3 adag pudinggal, akár rétegesen is.

Rizibizi vagy zöldséges rizs, a közepébe betöltöd tálalás után a pörköltet.

Vagy:

Húsit és zöldséget megfőzöl húslevesnek, majd beleszeded 3/4-ig. A maradék 1/4 részt feltöltöd a levessel, amibe belekevertél egy zselésítőt!




Malakoff torta

Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál rum, 1 doboz babapiskóta

15 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral és egyenként hozzáadott tojássárgájával. A maradék 5 dkg vajból liszttel és tejjel főzött, majd kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverjük. Adunk hozzá kakaót, rumot és a tojások keményre vert habját. Babapiskótát vaníliás-cukros tejbe mártunk és a desszertgyűrű formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával lerakjuk. Tetejére (kiborítva ez lesz az alja) piskóta kerüljön. 1 napra hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.

Gesztenye torta

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín

A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.

Csokoládéparfé

Hozzávalók:
12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor

A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.

Zöldséges túró

Hozzávalók:
50 dkg túró, 2 pohár tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka=1/2 kígyóuborka,
1 csomag snidling; újhagyma; póréhagyma zöldje (zöldekkel finomabb), 1-1 csipet só, fűszerek

A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, meglangyosítjuk-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A desszertes formába töltjük, lehűtjük.

Almatorta

Hozzávalók:
80 dkg reszelt alma, 5 dl víz, 6-8 evőkanál cukor, 2 csomag citrom pudingpor, 3-4 evőkanál rum ill. rumaroma, 1 doboz babapiskóta

A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a desszertgyűrű formába öntjük. Rummal meglocsolt babapiskóta darabokat is rakhatunk bele, amikor kiöntjük a desszertes formába, így még finomabb és gazdagabb desszertet kapunk. Másnap borítjuk ki.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 21
Heti: 115
Havi: 741
Össz.: 464 141

Látogatottság növelés
Oldal: Desszertes gyűrű receptek
Éva oldala - © 2008 - 2024 - extravegyes.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »