Joghurt torta
Hozzávalók
2,5 dl natúr joghurt, 4 evőkanál méz, 2 dl édesített növényi tejszín, 1 citrom reszelt héja, 1,5 csomag zselatin, 2 db barackbefőtt, 6 dkg cseresznyebefőtt, 6 dkg mirelit piros ribizli, 6 dkg mirelit fekete szeder, 1 csokor citromfű a díszítéshez
Elkészítése
A natúr joghurtot egy Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd Szilikon Keverővel belekeverjük a mézet. A növényi tejszínt a Konyhai Mindenttudó segítségével kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel reszelt citromhéjjal együtt, lazán a joghurtba forgatjuk.
A zselatint egy deci forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Ezután folyamatosan keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha melegre Hult, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beleszórjuk a Tupperware Szeletelőkéssel apró kockákra vágott barackot és a többi gyümölcsöt. Gyorsan, de lazán átforgatjuk, hogy a hideg hatására a gyümölcsök zselatinos hab ne dermedjen meg. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és 2-3 órát hűtőbe tesszük megdermedni.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a joghurt tortát. Süteményes tálra tesszük, cikkekre vágjuk és friss citromfűvel díszítjük.