Gábor kedvence.
Hozzávalók:
4 db kisebb csirkemell, 2 db karcsú póréhagyma, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 3-4 evőkanál olaj, só, bors ízlés szerint.
Elkészítése:
A csirkemelleket csontozd ki, az így kapott húsdarabok mindegyikét hosszában szúrd fel. A nyílásba helyezz egy-egy megfelelő hosszúságúra vágott póréhagymát. A megtöltött csirkemelleket sóval, őrölt borssal dörzsöld be, és burkold hajszálvékony szalonnaszeletekbe. A megtöltött csirkemelleket sorakoztasd olajjal megkent UltraPlusz edénybe, fedd le és előmelegített sütőben 220 oC-on, 45-50 perc alatt süsd szép pirosra. Vagy mikrohullámú sütőben 2 x 10 perc alatt 650 W-on készre pároljuk, majd előmelegített sütőben 5 perc alatt fedő nélkül pirosra sütjük. Azon melegében, burgonyapürével körítve tálald.