Gyorskelesztőben lángos | |
|
Máktorta | |
|
Ananászos csirkemell
Kis tálban lisztet, sót borsot összekeverünk 4 db csíkokra vágott csirkemellel. Mikróedénybe tesszük kevés olajban átforgatjuk és 5 percig 700 W-on pároljuk, megkeverjük és tovább pároljuk még 5 percig. Utána ráöntjük az ananászkonzervet a levével együtt és a tejszint is. Átkeverjük és még 4-5 percig pároljuk. Rizzsel kitünő főétel.
Jó étvágyat.
Leveles tészta Tésztacsodához
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 37. 5 dkg margarin, 200 ml 20 %-os tejföl, ½ kk só.
Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát a tejföllel. A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, töltjük a tésztacsodán s a maradékot 2 felé osztva még kinyújtjuk. , így ½ kg lisztből 6x40 db töltött tésztácskát kapunk.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, s ha édes tölteléket teszünk bele vaníliás porcukorban megforgatjuk még melegen.
Tölthetjük gesztenyével, sütésálló lekvárral, túrós, mákos, diós töltelékkel is. Tehetünk bele sós tölteléket is, például sonkásat, gombásat.
Jó étvágyat!
Tésztasaláta: a Szûrõbetétbe helyezzünk 50 dkg Gyermelyi vagy Durum száraztésztát, sót vagy Vegetát szórjunk rá. Öntsünk hozzá kb. 25-30 dkg nyers, de nem fagyos zöldségkeveréket, valamint 2-3 felkarikázott, nyers de nem fagyos virslit. Lobogó, forró vízzel öntsük fel, és fõzzük készre. A lecsöpögtetett tésztát öntsük az edénybe, tegyünk rá tartátmártást, fûszerezzük, tálaljuk Almatorta
Hozzávalók:
80 dkg reszelt alma, 5 dl víz, 6-8 evőkanál cukor, 2 csomag citrom pudingpor, 3-4 evőkanál rum ill. rumaroma, 1 doboz babapiskóta
A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a desszertgyűrű formába öntjük. Rummal meglocsolt babapiskóta darabokat is rakhatunk bele, amikor kiöntjük a desszertes formába, így még finomabb és gazdagabb desszertet kapunk. Másnap borítjuk ki.