Hozzávalók: 60 dkg burgonya 15 dkg sonka 15 dkg mozarella sajt (helyette pl. trappista) 5 ek parmezán sajt 3 dl tejszín só
Elkészítés: Kb. 6-7 közepes nagyságú burgonyát meghámozni és uborkaszeletelon leszeletelni. A Mikroplusz edényt egy kis vajjal kikenni és az aljára kb. két szelet vastagságú krumpliréteget rakni. Ezt egy kicsit megsózni, majd a kockára vágott sonkát (lehet paprikás szalámit vagy kolbászt is) és reszelt mozarella sajtot rakni rá. Lehet egy kis ételízesítot is rátenni (pl. Vegeta, Delikát), ezenkívül lehet friss bazsalikom leveleket is tenni a rétegek közé. Ezt megint befedni krumpliszeletekkel, amire ugyanúgy sonkát, sajtot, fuszereket rétegezni. Így megtöltöttük a tálat. A felso réteg burgonyára csak sajtot kell tenni. Végül az egészet leöntjük 3 dl tejszínnel. Befedve 25 percig 600 W-on készítjük. Ezután a reszelt parmezán sajtot szórunk a tetejére es 3 percre fedo nélkül visszatenni, hogy megpiruljon a teteje.
Gombás, rizses csirke mikróbanGombás,rizses csirke mikróba.
1 pohár rizst megmosva, majd 20 dkg gombát /konzerv,vagy friss/ 1 paradicsomot, 1 paprikát felkarikázva, majd kb.30-40 dkg csirkemellet felszeletelve a 2,25 l-es Mikróedénybe teszünk.A 0,5 l-es MIX-FIX–ben összerázunk 1 pohár tejfölt, 2 dl vizzel, izlés szerint füszerekkel /vegeta, só orölt bors,sült csike füszersó/ és a tetejére öntjük.A mikróba téve 8 percig teljes fokozaton, majd 15-20 percig 600 W –on készítjük el, közben egyszer megkeverjük a KanálBazárral.
Gombás ragu füstölt finomságokkal
Gombás ragu füstölt finomságokkal
Hozzávalók: 25dkg gomba, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 5dkg HÉRA margarin, 20dkg füstölt házi sonka, 20dgk füstölt sajt, 3dl tejszín, 2dl tej, 3-4dkg liszt, só, bors, delikát, 500gr Gyermelyi tészta /Coffocska ,szarvacska/
Elkészítés: A Mikroplusz-ban megpároljuk az apróra vágott hagymát 3percig 700W-on fedovel, majd beletesszük a felaprított gombát és a vékony csíkokra vágott sonkát és visszatesszük 8 percre.Ezután ízlés szerint fuszerezzük és újra 2 percig párljuk.Miután elkészült belekeverjük a lisztet,tejet és a tejszínt majd újra a mikróba tesszük 3 percre.Tésztával tálaljuk a tetejére füstölt sajtot reszelünk.
Rakott fasírt
Húsréteg: 70 dkg darált húsból, pici vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, színes paprikával, 1 tojással fasírthúst készítünk.
Tojásréteg: 4 főtt tojás, 1 nyers tojás, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál majonéz, só, bors –ezt a Konyhai mindenttudóval összeaprítjuk, keverjük.
A Szilikon Király Formába rétegezzük: 1 sor hús – 1 sor tojás – 1 sor hús – 1 sor tojás – 1 sor hús.
Mikrohullámú sütőben 650 W-on kb. 10-12 percig sütjük. Ezután néhány percig előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Karfiolos Hipp-Hopp
1 közepes fej karfiolt kis rózsáira szedve MikroPluszba teszünk, annyi vizet öntünk hozzá, hogy a karfiolt ne lepje el teljesen. Kicsit megsózzuk és 10 percet 600W-on pároljuk. Ezt követően leöntjük róla a vizet és hozzáadunk 3 pár virslit, 30 dkg kolbászt karikára vágva; 20 dkg bacon-t, egy TV paprikát és 10 dkg sajtot felaprítva. A Mix fix-be 1 pohár tejföllel 4 tojást, sót, borsot összerázunk és hozzáadjuk a már előkészített ételhez. Tetejére még tehetünk reszelt sajtot. Fedő alatt 10-12 percre visszatesszük a mikroba.
Csirkemell párolva
1 csirkemellet hosszúkásra felszeletelek, és ízlés szerint fűszerezem (szárnyas fűszer, Ízvarázs, stb.). 2-3 kanál olajat teszek alá és 2 órára a hűtőbe teszem. Mikropluszban 5-6 perc alatt megpárolom, Vöröskáposzta salátával tálalom