Zöldfűszeres sajtos dip
Hozzávalók
1 nagy pohár sűrű tejföl, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg füstölt karaván sajt, só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál friss rozmaring, 2 szál friss kakukkfű, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A sűrű tejfölt a Konyhai Mindenttudóba kanalazzuk, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, és a Konyhai Malommal finomra reszelt füstölt sajtot.
Sóval, borssal, az apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük és krémesre keverjük. Végül hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor friss ropogós zöldségekkel, rozsos kenyérrel, pékáruval kínáljuk.
Sült zöldséges dip
Hozzávalók
Fehérboros zöldhagymás dip
Hozzávalók
1 nagy pohár sűrű tejföl, 2 evőkanál mascarpone krémsajt, 0,5 dl olívaolaj, 0,3 dl száraz fehérbor, 1 csokor zsenge zöldhagyma, só, frissen őrölt bors
Elkészítés
A sűrű tejfölt a Konyhai Mindenttudóba kanalazzuk, majd hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot, az olivaolajat, a száraz fehérbort, és krémesre keverjük.
Ezután beleszórjuk a vékony karikákra vágott zsenge zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Végül hütőben jól lehűtjük, és tálaláskor magvas, rozsos pékáruval kínáljuk.
Citromos tonhal krém
Hozzávalók
2 db tonhalkonzerv, 1 db lilahagyma, 1 dl majonéz, 2 db citrom, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors
Elkészítés
A nagyobb darabokra vágott lilahagymát és petrezselymet a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhal konzervet, a majonézt és az egyik citrom kicsavart levét. Krémesre mixeljük és sóval, borssal ízesítjük. Jól lehűtve friss kenyérrel kínáljuk.
1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg csiperke gomba, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 db zöldpaprika, 3 db kemény húsú paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 0,5 dl olivaolaj
A majonézhez: 1 db tojás sárgája, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 dl olívaolaj, 1 dl sűrű tejföl, só, frissen őrölt bors, porcukor, 1 db nagyobb citrom
Elkészítés
A meghámozott vöröshagymát, a megmosott gombát, a kimagozott kaliforniai paprikát, a zöldpaprikát, a kimagozott paradicsomot, a megmosott petrezselymet a Tupperware Konyhai Késsel nagyobb darabokra vágjuk és a Konyhai Mindenttudóba tesszük, majd ezzel apróra vagdaljuk.
Az apróra vágott zöldségeket a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben forró olajon megpirítjuk, majd kihűtjük. A majonézhez a tojás sárgáját, a dijoni mustárt a Konyhai Mindenttudóba tesszük, majd folyamatosan keverve hozzáöntjük az olivaolajat, és krémesre keverjük.
Ezután hozzáadjuk a sűrű tejfölt, sóval, frissen őrölt borssal, porcukorral, a citrom kicsavart levével ízesitjük, és simára keverjük. Végül belekeverjük a sült zöldségeket, és hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor friss pékáruval kínáljuk.