Szilikon formák
Ma a műanyaggyártás csúcsát az olyan kiemelkedő termékek jelentik, mint Például a Szilikon formák.
A Szilikonból készült formák használhatók mind elektromos vagy gáz sütőben, mind mikrohullámú sütőben. A formák 220 ° C-ig hőállóak, de a hideget is -25 ° C-ig Turik, így Nemcsak sült finomságokat, Hanem jégkrém-desszerteket ill. kocsonyás, zselés ételeket is készíthet bennük. A termékek rugalmasságának köszönhetően az elkészült ételeket könnyen és gusztusosan tálalhatja.
Milyen ételeket készíthet a Szilikon formákban?
A hűtőben: aszpikos finomságokat, csokoládékrémet, gyümölcskocsonyát, túró-és joghurttortát, pudingkölteményeket.
A fagyasztóban: mélyhűtött desszerteket, fagylalttortákat, parfét. A különböző ízeket a család ízlésének megfelelően rétegezheti!
Mikrohullámú és hagyományos (gáz ill. Villány) sütőben: kenyeret, süteményeket, tortákat, pitéket vagy egybesült fasírtot.
Milyen előnyei vannak a Szilikon formáknak a hagyományos formákkal szemben?
· 220 º C-ig hőállóak -
· A mélyhűtőben -25 ° C-ig használhatóak -
· ellenállóak a különböző savakkal szemben
· Nehezen foltosodnak
· a bennük készített ételeket könnyen lehet kivenni a formából
· könnyen tisztán tarthatóak
· Különösen jól Turik a mosogatógépben való tisztítást
· rozsdamentesek
· törhetetlenek, normál használat mellett megőrzik alakjukat
· mindig visszaállnak eredeti alakjukra
Jótanácsok:
Az alapanyagból adódóan a forma hajlékony, így ajánljuk, még üresen tegye egy vágódeszkára vagy a sütőlapra a formát, hogy egy beleöntött élelmiszerek nehogy kiboruljanak a formából, Miközben azt a sütőbe vagy a hűtőszekrénybe helyezi.
A hűtött finomságok elkészítése előtt öblítse ki a formát hideg vízzel, míg a sütőben elkészített ételek előtt kenje ki azt nagyon vékonyan olvasztott zsíradékkal.
Az elkészített finomságok könnyen kijönnek a formából - a formák akár ki is fordíthatók! A formák igen rugalmasak és hajlékonyak, Emiatt nem törnek, és mindig megőrzik eredeti alakjukat!
Az igazán szép eredmény érdekében a kisült ételeket a formában hagyjuk minimum 10-15 percig hűlni, lehetőleg rácson vagy olyan helyen, ahol a formát alulról is éri levegő. Így biztosíthatjuk, hogy igazán könnyedén kivehessük az ételt a formából.
Ha a formába netán beleragadna a sütemény, a következő használat előtt kenjük át zsiradékkal: így visszanyeri eredeti tulajdonságát, és nem fog beleragadni az étel.
Egy Szilikon formák furcsa tulajdonsága - ez különleges anyagukból adódik - hogy a zsíradékot szinte magukba szívják. Ez biztosítja a Szilikon formák nagy előnyét, hogy az étel könnyen kijöjjön a formákból. Azonban így előfordulhat, hogy a gondosan elmosogatott forma néhány nap múlva zsíros nyomot hagy a polcon. Javasoljuk Ekkor a mosogatógépben való mosogatást.
Egy Szilikon formák Nehezen foltosodnak - Azonban ehhez fontos, hogy ne Tegyük ki a formákat túlzott hőhatásnak, azaz mindig csak a sütéshez szükséges hőfokon használjuk! Fontos az is, hogy a sütőben a hőmérséklet egyenletes legyen. Gázsütők esetében vigyázzunk, hogy a forma ne legyen túl közel a hőforráshoz! Egyes élelmiszerekkel, így a csokoládét, paradicsomot vagy nyers krumplit tartalmazó ételekkel Különösen óvatosnak kell lenni!
A formákban ne vágjunk éles Kessel vagy fém eszközökkel, és mosogatás Soran ne sikáljuk őket.
A Fentiek figyelembevételével a Szilikon formákra ez érvényes a Tupperware garancia.